αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Τοπικά... φαινόμενα


Διαβάζουμε στον "Ηπειρωτικό Αγώνα " :


«Καμιά φορά, όμως, δε φτάνουν χίλιες λέξεις ή μόνο μια εικόνα. Σήμερα δημοσιεύουμε τέσσερις φωτογραφίες, που αποτυπώνουν δυστυχώς πολύ παραστατικά την απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η όχθη της λίμνης από την πίσω μεριά του τείχους, κατά μήκος της λεωφόρου Κάρολου Παπούλια. Από πάνω ακριβώς βρίσκεται μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης, που φιλοξενεί επισκέπτες. Δίπλα από το χαμηλό τείχος περπατάνε κάτοικοι της πόλης. Πιο πέρα, στα Παλιά Σφαγεία, διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και ομιλίες. Μα καθόλου δε νοιαστήκαμε να καθαρίσουμε την όχθη της κατά τ’ άλλα πολυδιαφημισμένης Παμβώτιδας».


  

«Έξω από τη Νότια Πύλη του Κάστρου όμως (που λέμε ότι είναι τοπόσημο και χρειάζεται να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο), αντικρίσαμε αυτό το θέαμα, που μόνο τιμητικό δεν είναι για τα Γιάννενα, την τουριστική τους προβολή και τον πολιτισμό τους. Και δυστυχώς δε βρέθηκε κάποιος να μαζέψει αυτή τη σαβούρα, πριν προλάβουν να τη δούνε τα παιδιά, που κόπιασαν να καθαρίσουν και οι επισκέπτες, που έφερναν βόλτες στον παραλίμνιο και κοντοστέκονταν να φωτογραφίσουν αυτό το χάλι».
«Αυτό ακριβώς ισχύει για την σημερινή εμφάνιση των προ έτους τοποθετηθέντων υπογείων κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι, όταν εγκαταστάθηκαν, στην κυριολεξία αστράφταν! Σήμερα, όμως, οι περισσότεροι, βρίσκονται σε κατάσταση άθλια, αγνώριστοι από την βρωμιά».

Η κατάσταση φυσικά είναι πολύ χειρότερη. Αφού απογύμνωσαν την περιοχή από δέντρα χωρίς να προβούν ούτε σε μία νέα δεντροφύτευση την άφησαν με το σκουπιδαριό για να το… χαίρονται οι επισκέπτες  που θα κάνουν τη βόλτα τους κάτω από τον καυτό ήλιο. Η Δημοτική Αρχή πραγματικά πρωτοπορεί…
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...