αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Κατρουγκάλειος ...λογική


«. Δείτε τι έπαθα εγώ για παράδειγμα, όταν χθες βρέθηκα αντιμέτωπος με τον άνθρωπο που έφτιαξε το ασφαλιστικό μας.

Η ερώτηση που του απηύθυνα στην ραδιοφωνική μας συνέντευξη, ήταν απλή: 

«Όταν φέρατε τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου, πολλοί από μας φώναζαν ότι θα υπάρξει σφαγή συντάξεων στο τέλος του 2018. Εσείς αντιθέτως μας βεβαιώνατε επιτακτικά, πως όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις των παλιών ασφαλισμένων αλλά ότι από την 1/1/2019 θ’ άρχιζαν να αυξάνονται οι συντάξεις των καινούριων. Τώρα που πάμε για μεγάλες μειώσεις, τι έχετε να πείτε;» 

Η απάντηση του, επενδυμένη με μια σιγουριά που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμα της, ήταν η ακόλουθη: 

«Ο νόμος μου προέβλεπε αύξηση συντάξεων από το 2019, ανάλογα με το ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας. Όμως, έξι μήνες μετά την ψήφιση του, το ΔΝΤ μας εκβίασε και αυτό άλλαξε. Όταν εγώ έφτιαχνα τον νόμο δεν ήξερα ότι θα μας εκβιάσει το ΔΝΤ. Αντιθέτως, αυτοί που από τότε πρόβλεπαν μειώσεις, το ήξεραν. Συνεπώς, εγώ έλεγα την αλήθεια, ενώ όσοι τότε ασκούσαν κριτική ήταν λαγοί του ΔΝΤ που δρούσαν αντεθνικά διότι επιδίωκαν την μείωση των συντάξεων.» 

Αν είχε ξεσπάσει κεραυνός στον καθαρό ηλιόλουστο ουρανό και με είχε χτυπήσει κατακέφαλα μέσα στο περίκλειστο στούντιο όπου καθόμουν, θα είχα κεραυνοβοληθεί λιγότερο.

Στο άκουσμα της Κατρουγκάλειας συλλογιστικής, άρχισαν να μου συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα: Μυρμήγκιασε το μυαλό μου, στρίψανε προς τα μέσα τα νύχια των ποδιών μου και μου κάρφωσαν, αφροί πετάχτηκαν απ’ το στόμα μου και πιτσίλισαν τον ηχολήπτη, ενώ πυκνοί καπνοί άρχισαν να αναθρώσκουν μέσα από τις οπές των αυτιών μου. Ο Λυριτζής δίπλα μου τρόμαξε. Ήταν φανερό ότι χρειαζόμουν ιατρική βοήθεια πριν μου συμβεί κάποια μη-αναστρέψιμη βλάβη».


                      (Απόσπασμα άρθρου του Δ. Καμπουράκη από το liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...