αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Απόψεις...

Για να το καταλάβουμε καλύτερα. Τι ζήτησαν οι 300 Γάλλοι; Να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων. Τι απάντησε ο Ερντογάν; Ποιοι είστε εσείς που θα μας υποδείξετε τι θα λένε τα ιερά μας βιβλία! Ποιος είχε δίκιο; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! 

Από πού κι ως πού 300 Γάλλοι πολίτες (Χριστιανοί ή άθρησκοι) ζητούν αλλαγή των ιερών βιβλίων του Ισλάμ; Θα ήταν σαν να υπέγραφαν ένα κείμενο 300 ισλαμιστές που να ζητούν αλλαγή της Καινής Διαθήκης ή έστω των αρχών του Δυτικού Κοσμικού Κράτους. Γιατί οι 300 Γάλλοι έκαναν αυτή την αυταπόδεικτη ανοησία; Διότι στη Γαλλία και συνολικά στην Ευρώπη δεν έχουν τις κοχόνες να αναγνωρίσουν ότι το Ισλάμ είναι ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ μισαλλόδοξο, επιθετικό, ΜΗ ΑΝΕΚΤΙΚΟ με την διαφορετικότητα και να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του στην Ε.Ε. 

Όπως έχω γράψει σε δεκάδες άρθρα, δεν πρόκειται για θρησκεία μόνο, αλλά για κανονιστικό, νομικό πλαίσιο που ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ σε ΟΛΕΣ τις βασικές αρχές του Δυτικού Πολιτισμού. Όπως δεν θα δεχόμασταν την ίδρυση ενός συλλόγου παιδεραστών, δαρτών γυναικών, καταπιεστών παιδιών και επίδοξων δολοφόνων των αλλόθρησκων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε τη λειτουργία στην Ε.Ε. μιας "θρησκείας" με τις ίδιες ακριβώς αρχές, κάτι που αντιληφθήκαμε αφού πρώτα απέκτησαν πληθυσμιακή δύναμη και άρχισαν να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Η Ευρώπη ΔΕΝ θα αποφύγει τη σύγκρουση με το Ισλάμ. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Και ήδη πολύ αργήσαμε.
-------------------------------------------------------------------------------------


 
Αν ήμουν βουλευτής, θα ψήφιζα κατά της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Πιστεύω ότι όσοι συζούν με σύμφωνο συμβίωσης πρέπει να έχουν τα ίδια αστικά δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια. Η αναδοχή παιδιών όμως έχει να κάνει με τη γενική τάση της μετανεωτερικότητας, η οποία τείνει να καταργήσει τα όρια ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό. 

Το παιδί, ασχέτως αν θα γίνει ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο –αυτό δεν ενδιαφέρει–, πρέπει να μεγαλώνει αναγνωρίζοντας τις διαφορές των φύλων. Στις μονογονεϊκές οικογένειες, το άλλο φύλο προϋποτίθεται ως απουσία. Στα ομόφυλα ζευγάρια υποκαθίσταται. Πρώτοι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να ανατριχιάζουν μπροστά στην προοπτική μιας άφυλης κοινωνίας.Είναι εύκολο να χτυπάς τον Κατσίκη ή τον Αμβρόσιο. Το δύσκολο είναι να τους ξεπεράσεις. Αυτό χρειάζεται σκέψη.


Είναι αυτονόητο ότι ανάμεσα σε δύο προσφερόμενα ζευγάρια, με τις ίδιες προδιαγραφές (μόρφωσης, σταθερότητας, ωριμότητας, οικονομικής κατάστασης κ.λπ.), που το ένα είναι ετερόφυλο και το άλλο ομόφυλο θα πρέπει να προτιμηθεί ασυζητητί το ετερόφυλο. 

Η αναγνώριση της ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ αναδοχής και σε ομόφυλα ζευγάρια δίνει τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ στους κοινωνικούς λειτουργούς να έχουν περισσότερες επιλογές, αν ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ από ΕΤΕΡΟΦΥΛΑ ζευγάρια και η ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ είναι το παιδί να παραμείνει στο ίδρυμα. Πόσο πιο απλά να το πω;

                                                               (Θ.Τζήμερος - "Δημιουργία ξανά")


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...