αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

ΕΛΤΑ και ....ΔΕΗ


«Στο γκισέ των ΕΛΤΑ, στη Νέα Σμύρνη, μια υπάλληλος επιχειρούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα σε ιδιώτη που της έδειχνε τον  λογαριασμό της ΔΕΗ. Είχε κάνει το «λάθος» να τον εξοφλήσει αυθημερόν προ διμήνου στα ΕΛΤΑ και στο νέο αποδεικτικό που κρατούσε εμφανιζόταν ως κακοπληρωτής. Και όχι μόνο. Η ΔΕΗ τον ενημέρωνε ότι έχανε την έκπτωση 15% λόγω συνέπειας στην πληρωμή. «Πιο συνεπής δεν γίνεται! Τι ακριβώς συμβαίνει;» ρωτούσε επίμονα την υπάλληλο, για να εισπράξει μισόλογα και διαβεβαιώσεις ότι το θέμα λύνεται, «αν δεν έχει λυθεί». 

Για την χωρίς προηγούμενο παρακράτηση χρημάτων από λογαριασμούς της ΔΕΗ, που επέλεξαν να τους εξοφλήσουν στα ΕΛΤΑ, μόλις xτες η ΔΕΗ υποχρεώθηκε από την Ρυθμιστική  Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία εγκαλεί τα ΕΛΤΑ για αστοχίες και προτρέπει τους καταναλωτές ρεύματος να πληρώνουν ηλεκτρονικά  τους λογαριασμούς τους. Υπάρχουν ωστόσο  και καταγγελίες ότι κάποιοι άτυχοι υπέστησαν ήδη διακοπή ρεύματος εξαιτίας των «αστοχιών» των ΕΛΤΑ-η ΡΑΕ τους συστήνει πάντως να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. 

Πέρα όμως από τις επιπτώσεις σε μερίδα καταναλωτών από την αναμέτρηση τύπου «Κράμερ εναντίον Κράμερ» μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ, τα ερωτήματα είναι μεγάλα και αναπάντητα. Ένα εξ αυτών: τι τα έκαναν τα ΕΛΤΑ τα παρανόμως παρακρατημένα χρήματα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Ας σημειωθεί ότι τα ΕΛΤΑ ήδη δραστηριοποιούνται ως πάροχος στην αγορά ρεύματος, αυξάνοντας σε λίγους μήνες το μερίδιό  τους εντυπωσιακά, μέσω  γενναίων εκπτώσεων. Μήπως, άραγε, τα χρήματα που παρακρατήθηκαν αξιοποιήθηκαν για την «επιδότηση» των εκπτώσεων αυτών;

Είναι αδύνατον η υπάλληλος του υποκασταστήματος της Νέας Σμύρνης να γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει σε έναν οργανισμό, η διοίκηση του οποίου αρνείται μέχρι τώρα να εκδώσει έστω μια τυπική ανακοίνωση για το θέμα. Όσο για τον ιδιώτη, οφείλει το ταχύτερο να τρέξει στο πλησιέστερο γκισέ του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, με την απόδειξη πληρωμής στα ΕΛΤΑ, για να αποτινάξει από πάνω του τη ρετσινιά του «μπαταχτσή», που άθελά του φορτώθηκε».
                       (Αρθρο του Ευ.Παλληκάρη από την ATHensvoice)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...