αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Τα καλά και... συμφέροντα


«Σήμερα στο Περιφερειακό συζητήσαμε την πρόταση της Δούρου να στείλει κατασκήνωση τα παιδιά των υπαλλήλων της Περιφέρειας με τα λεφτά του φορολογούμενου. Οι μέσες ετήσιες απολαβές ενός υπαλλήλου της Περιφέρειας είναι 23.000 ευρώ! Και θεωρούν ηθικό ο άνεργος φορολογούμενος που θα μείνει με τα δικά του παιδιά τον Αύγουστο σπίτι του να πληρώσει το κόστος της κατασκήνωσης των παιδιών των πατρικίων της Περιφέρειας.

320.000 ευρώ συνολικά είναι το κοστουμάκι που έκοψε η Δούρου στον φορολογούμενο για να κάνει το ρουσφέτι στον σύλλογο υπαλλήλων της Περιφέρειας, εκλογές πούρχονται. Μίλησα σε πρωτολογία και δευτερολογία για το καρκίνωμα της προσοδοθηρίας και το κακό που κάνει στην οικονομία, στην κοινωνία, στις τσέπες και στις ζωές όλων. Φωνή βοώντος. Ξανά ο ανεκδιήγητος Σχινάς προσπάθησε να μου αφαιρέσει τον λόγο, αλλά πήρε τις απαντήσεις που του άξιζαν.

Θέλετε να μάθετε τι ψήφισαν οι άλλοι; "Ναι"... όλοι! Από ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Σγουρού υπερακόντισε την προσοδοθηρική παροχή ζητώντας να πληρωθούν οι κατασκηνώσεις κατευθείαν από την Περιφέρεια, ενώ το σύστημα που πρότεινε η Δούρου είναι να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τη συμμετοχή των παιδιών και να εισπράξουν το ποσό από την Περιφέρεια μετά. "Γιατί να περιμένουν να πάρουν τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ"; ήταν η ορίτζιναλ πασοκική απορία του. 

Και η ΝΔ τι έκανε; Ξαναρωτάω: η ΝΔ που υποτίθεται ότι συνειδητοποίησε τα λάθη της, που υποτίθεται ότι κατάλαβε πως η ικανοποίηση προσοδοθηρικών απαιτήσεων είναι μια κλασική έκφανση του πελατειακού αλισβερισιού, που υποτίθεται ότι η εκλογή του Κυριάκου τής έδωσε μια φιλελεύθερη εσάνς, τι έκανε; Ζήτησε (διά της εκπροσώπου της, της γνωστής και μη εξαιρετέας Φ. Βρύνα), η παροχή να επεκταθεί και στα παιδιά των Περιφερειακών Συμβούλων!!! Ναι, όπως το διαβάζετε. Για να απομυζούν τον φορολογούμενο οι υπάλληλοι και όχι και εμείς;

Η "Δημιουργία, ξανά!" διά των Συμβούλων της, Κωστή Ψαραδέλη και εμού, ήταν η μόνη παράταξη που πήγε κόντρα στον λαϊκισμό των παροχών με τα λεφτά του άλλου. Οι μόνοι που ψηφίσαμε "ΟΧΙ". Όπως καταλαβαίνετε, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο κόμματα: ο κρατισμός - πελατειακός λαϊκισμός και η "Δημιουργία, ξανά!". Ελπίζω να έχετε πεισθεί πια ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η "Δημιουργία, ξανά!" φέρνει στην πολιτική τρία εντελώς νέα προϊόντα:

1. Ορθολογισμό

2. Συνέπεια, λόγων και έργων

3. Αγνόηση του "πολιτικού κόστους"

Σειρά σας τώρα, να φανείτε υπεύθυνοι τη στιγμή της κάλπης. Αλλά μην περιμένετε μέχρι τότε. Διαδώστε αυτό το post, σας παρακαλώ. Ο μόνος τρόπος για να φτάσει σε κάθε έλληνα πολίτη ο γενναίος και μοναχικός αγώνας της "Δημιουργίας" κόντρα στον κρατισμό κάθε απόχρωσης, και με όλα τα ΜΜΕ απέναντι, είναι η δική σας ενεργοποίηση.

Υ.Γ. Θα ανεβάσω εδώ το βίντεο μόλις το ανεβάσει η Περιφέρεια στο site της (συνήθως την Τρίτη).

                                                             (Θ.Τζήμερος- «Δημιουργία ξανά»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...