αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Οι... κακοί ξένοι


«Οι... κακοί ξένοι φταίνε, πάλι, που τα ΕΛΤΑ εισπράττουν από τους καταναλωτές τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά δεν αποδίδουν τα χρήματα (κάπου 20 εκατομμύρια!) στην επιχείρηση, επειδή αυτή τους χρωστάει λεφτά που δεν έχει να δώσει; Με αποτέλεσμα το χάος και την απίστευτη ταλαιπωρία των καταναλωτών που τρέχουν και δεν φθάνουν ν’ αποδείξουν ότι... δεν είναι ελέφαντες;

Οι ίδιοι κακοί ξένοι είναι υπόλογοι για το κατάντημα της ΔΕΗ (των διαχρονικών Φωτόπουλων, που επί ΣΥΡΙΖΑ από- ξεσάλωσαν...), με τους χιλιάδες υπαλλήλους και την ασχεδίαστη «κοινωνική πολιτική» που της επέβαλλε να εφαρμόσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας να «ανθίσταται»... ιδεολογικά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της, να χάσει τα 5/6 της χρηματιστηριακής της αξίας και να κινδυνεύει άμεσα με χρεωκοπία; Σ’ αυτά τα «μικρά», (αλλά και τα «μεγάλα»...) οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη;Οι «προηγούμενοι», να δεχθούμε ότι τα έκαναν μούσκεμα.

Αλλά, τούτοι εδώ ήρθαν στην εξουσία με την δέσμευση... να τα κάνουν καλύτερα! Ποια και που τα έκαναν; Στην κοινωνική μέριμνα, με τα νοσοκομεία να μην έχουν... γάζες και τους συνταξιούχους να πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακά τους; Στην ασφάλεια του πολίτη, το δικαίωμά του να κυκλοφορεί χωρίς φόβο στην γειτονιά του; Στην ελπίδα της κοινωνίας ότι το αύριο δεν θα είναι χειρότερο (προσοχή: όχι καλύτερο, αλλά μη χειρότερο!) από το προβληματικό σήμερα;

Αλλά, ας μην είμαστε εντελώς άδικοι και αρνητικοί. Έχουν και θετικές επιδόσεις.Άλλαξαν τον εκλογικό νόμο, τον «εκδημοκράτισαν» σε... απλό και άδολο αναλογικό, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ότι αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές (και επιχειρούν με χυδαίους τρόπους να διασπάσουν όλη την αντιπολίτευση για να το καταφέρουν...), οι ίδιοι θα έχουν ενεργό ρόλο στις... μεθεπόμενες!

Ευαγγελίζονται «δημοκρατικές ριζοσπαστικές» αλλαγές στο Σύνταγμα, με... αντισυνταγματικά δημοψηφίσματα γειτονιά-γειτονιά, γωνιά-γωνιά. Για να ολοκληρώσουν την αποθεσμοποίηση των πάντων, που ξεκίνησαν με την Δικαιοσύνη και την δημόσια διοίκηση!

Ετοιμάζονται (κρατήστε το αυτό...) να δώσουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, για να αυξήσουν την φθίνουσα εκλογική τους πελατεία. Και αυτήν τους την αλλοίωση του εκλογικού σώματος, θα την παρουσιάσουν ως «προοδευτικό-ανθρωπιστικό»... εκσυγχρονισμό! Και μπορεί για κάποιους να μοιάζει με τέτοιον. 

Αλλά, τότε, γιατί δεν συμφωνούν στην πρόταση της ΝΔ
να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (σπούδασαν εδώ, εκπλήρωσαν εδώ τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις αλλά αναγκάστηκαν να ξενητευθούν για να ζήσουν) ώστε να ψηφίσουν για το μέλλον της πατρίδας τους, στην οποία σχεδόν όλοι ονειρεύονται να επιστρέψουν, στους τόπους κατοικίας τους, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδος στο εξωτερικό;

Φοβούνται; Θεωρούν «καλύτερους» (και ασφαλέστερους) ψηφοφόρους τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, από τα Ελληνόπουλα της «μεγάλης φυγής»;
                                                  (Θ. Οικονομόπουλος – Iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...