αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Το σύνθημα πάνω από τη λογική...


«Το Σωματείο εργαζομένων του Mετρό απεργεί ζητώντας προσλήψεις και ακύρωση της ιδιωτικοποίησης. Δεν είπε λέξη όταν η κυβέρνηση έκανε πολιτική εις βάρος των δημόσιων συγκοινωνιών, ενώ θεωρεί συνταγματικό το δικαίωμα των τζαμπατζήδων να μην πληρώνουν εισιτήριο.

Το ίδιο Σωματείο, αυτό που απεργεί σήμερα, δεν ενοχλήθηκε από τη μη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τις ανοιχτές πύλες πρόσβασης που στερούν εκατομμύρια από το Μετρό. Αντιθέτως, το Σωματείο θεωρεί ότι το κλείσιμο των πυλών είναι ένα μέτρο «στα όρια της νομιμότητας σε ευθεία σύγκρουση με την ελευθερία μετακίνησης που απολαμβάνει ο καθένας μας νομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη σε δημόσιους χώρους».

Μάλιστα το σωματείο καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ πως προσπαθεί να εφαρμόσει «πρωτόγνωρες διαδικασίες στα όρια της νομιμότητας, έξω από κάθε εμπειρική και εκπαιδευτική γνώση» και δηλώνει πως θα στηρίξει κάθε εργαζόμενο που θα αντιμετωπίσει «οποιαδήποτε παράλογη και παράτυπη απαίτηση της εταιρείας». 

Μάλιστα. Η καταβολή εισιτηρίου θεωρείται παράλογη και παράτυπη απαίτηση.Θα περίμενε κανείς, από ένα Σωματείο που ενδιαφέρεται για τη βιωσιμότητα μίας δημόσιας επιχείρησης, να αγωνίζεται για την ευρωστία και όχι υπέρ της οικονομικής καχεξίας της.Το λογικό θα ήταν να πιάσει από το αφτί τον αρμόδιο υπουργό και να ζητήσει εξηγήσεις για την υστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου που γεμίζει το μετρό με τζαμπατζήδες και στερεί έσοδα από την επιχείρηση.

Ομως το Σωματείο από τη μία στηρίζει την απώλεια εσόδων και από την άλλη ζητεί προσλήψεις. Είναι να πέσεις απελπισμένος στις ράγες του μετρό, αλλά ο συρμός δεν θα περάσει.Αυτοί οι συνδικαλιστές, λοιπόν, έχουν κάνει σήμερα την πόλη να σέρνεται, εξευτελίζοντας το δικαίωμα στην απεργία, βασανίζοντας τους πολίτες με την ιδεοληψία τους.

Υπάρχει περίπτωση να πετύχουν κάτι; Οχι.Τότε γιατί το κάνουν;Γιατί αυτή είναι η δουλειά του εργατοπατέρα. Να βάζει το σύνθημα πάνω από το λογική και το ατομικό, το δικό του συμφέρον πάνω από το δημόσιο».
         
                              (Απόσπασμα άρθρου του Κ. Γιαννακίδη από το Protagon)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...