αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αρχιτεκτονική... στο δρόμο



Eντύπωση κάνει πραγματικά η είδηση ότι ενώ λειτούργησε από φέτος η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου μας με 40 φοιτητές, δεν έχει χώρο να στεγαστεί. 
Κι ενώ η Πανεπιστημιούπολη δίνει την εντύπωση ότι διαθέτει την απαραίτητη  υποδομή  μαθαίνουμε ότι περιμένει να μεταστεγάσει ο Δήμος Ιωαννιτών δύο νηπιαγωγεία από το κέντρο της πόλης (όταν είναι γνωστό ότι οι χώροι είναι δύσκολο να βρεθούν) ώστε η Αρχιτεκτονική να στεγαστεί στην Παπαζόγλειο Υφαντική Σχολή εκτός Πανεπιστημιούπολης(!!). Τι κρύβεται πίσω από τα μικρά γράμματα που δεν γνωρίζουμε; Και γιατί τόσον καιρό που ζητούσαμε Αρχιτεκτονική δεν είχε προετοιμαστεί το έδαφος για τη λειτουργία της;

Γνωστά είναι άλλωστε τα επιχειρήματα του Τύπου της πρωτεύουσας για τη Σχολή όταν ας πούμε ο κ. Αμούργης, πρόεδρος του Συμβουλίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών μιλώντας στο «Βήμα» έλεγε: «Και τι χρειάζεται ένα ακόμη τέτοιο τμήμα στη χώρα μας; Στις ΗΠΑ, με πληθυσμό περίπου 317 εκατομμύρια, το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 εισήχθησαν 3.700 φοιτητές στις Σχολές Αρχιτεκτονικής. Την ίδια χρονιά εμείς, με 10,5 εκατομμύρια κατοίκους, είχαμε 800 εισακτέους φοιτητές στις Αρχιτεκτονικές Σχολές· σε μια χώρα με τρεις φορές περισσότερους αρχιτέκτονες από τη Γαλλία και την Αγγλία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...